• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • 7 navika kojih se treba odreći kako bi izbjegli zimske prehlade!

  Pijenje toplih napitaka prije izlaska iz kuće, pokrivanje usta i nosa šalom te brzo hodanje po zimi zapravo nam samo šteti.

  Objavljeno: 27.12.2016., 15.03h

  1. Disanje na usta dok smo vani
  Kada dišemo na usta, ne možemo zagrijati zrak niti ga dovoljno ovlažiti što povećava vjerojatnost od razvoja angine. Preporučljivo je opustiti se te duboko i polako disati na nos.

  2. Pokrivanje usta i nosa šalom
  Iako nas to grije, ponekad može biti štetno za nas, recimo kada je jako hladno. Tada se izdahnuti zrak može pretvoriti u led ako padne na šal ili kaput, a tako će vam biit još hladnije, a riksirate i bronhitis, anginu te iritaciju kože. Ako pokrivate lice, izbjegavajte nos.

  3. Trčanje doma dok se tresemo od hladnoće
  Ako ste vani na niskim temperaturama dobro je ugrijati se negdje na par minuta, ali potom nastavite dalje i izbjegavajte trčanje, jer će vam tako biti još hladnije.

  4. Nošenje preuske odjeće i obuće
  Prije ćete se smrznuti ako nosite preusku odjeću i obuću. Kada nosite udobnu i širu odjeću zrak između slojeva vas grije.

  5. Konzumiranje toplih napitaka prije izlaska iz kuće
  Ako je vani hladno popijte čašu vode ili neko piće sobne temperature, jer tijelo nakon toplog napitka prebrzo gubi toplinu. Vrući čaj ili kava povećavaju cirkulaciju i štite obrambene mehanizme tijela, ali isto tako proširuju krvne žile.

  6. Izlaženje van kad smo gladni
  Tijelu je potrebna energija kako bi proizvodilo dovoljno tjelesne topline. u protivnom ćete se smrznuti čim izađete van. Zato trea jesti već na sam znak gladi, a ne čekati napadaj gladi.

  7. Grijanje alkoholom dok ste vani
  Alkoholna pića vas mogu ugrijati na jedno 30-40 minuta nakon konzumiranja, ali nakon toga će se tijelo početi naglo hladiti.

  Ključne riječi
  ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp