• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Vlada ima plan: Ovako žele pokušati zaustaviti iseljavanje iz Slavonije

  Iako Hrvatsku čini 92 posto ruralnog područja, ruralni je turizam u turističkom prometu zastupljen s manje od dva posto.

  Objavljeno: 12.10.2017., 11.28h

  Turistička domaćinstva nemaju nacionalnu promidžbu, a podliježu i brojnim propisima od onih iz područja turizma, sve do poljoprivrede, okoliša pa i kulture.Na konferenciji “Quo vadis ruralni turizam – zašto je bolje ostati?” u Iloku ministar turizma najavio je promjene.
  Promjene su vidljive u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja bilježi nagli skok, odnosno povećanje od 40% za prvih devet mjeseci.
  No, iza brojki kriju se memorijalni posjeti Vukovaru. Ruralni turizam u okolici nedovoljno je iskorišten, a problem nije samo nedostatak gostiju.
  “Kada govorimo o ruralnom turizmu, posebno o OPG-ovima koji se dopunski bave ugostiteljstvom i turizmom, njima može doći 11 inspekcija, preko 50 različitih propisa direktno je i indirektno vezano za njihovu problematiku”, govori Dijana Katica iz Udruge za turizam i ruralni razvoj.
  U Ministarstvu turizma najavljuju akcijski plan i jednostavnije propise, a krenut će se i u ozbiljniju promidžbu.
  “Pravilnikom ćemo dati mogućnost da, recimo, postoji robinzonski turizam u sklopu OPG-a, dakle otvaramo mogućnost smještaja gostiju u sklopu OPG-a, nuđenje hrane i svega onoga što do sada nije bilo moguće”, govori Gari Cappelli, ministar turizma.
  “Pokrenut ćemo web-stranicu koja će biti sastavni dio portala Croatia.hr, gdje ćemo predstaviti cijelu ponudu kontinentalnog, odnosno ruralnog turizma”, kaže Kristijan Staničić iz Hrvatske turističke zajednice.
  Jer upravo bi ruralni turizam, smatraju u Vladi, mogao zaustaviti iseljavanje.

  Izvor: dnevnik.hr

  Ključne riječi
  , ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp