• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • U pizzerijama i restoranima uvodi se nova politika, nema više zavaravanja

  Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) završila je u utorak izradu pravilnika koji obvezuje lance restorana i pizzerija da navedu broj kalorija na jelovnicima.

  Objavljeno: 26.11.2014., 10.55h

  Te nove mjere trebale bi dovesti do velikih pomaka u javnom zdravstvu, posebice u borbi protiv pretilosti, ocjenjuju savezne vlasti i skupine za zaštitu potrošača.

  “Amerikanci konzumiraju trećinu kalorija izvan domova i žele jasne informacije o proizvodima koje konzumiraju”, naglasila je šefica FDA Margaret Hamburg na konferenciji za novinare.

  Veliki korak za javno zdravstvo

  “Navođenje informacija o broju kalorija na jelovnicima lanaca restorana i na pićima koja se prodaju predstavlja veliki korak za javno zdravstvo koji će pomoći potrošačima u izboru za sebe i obitelji”, dodala je.

  Stupaju na snagu za godinu dana

  Restorani će na traženje potrošača morati navesti sadržaj obroka u pogledu zasićenih masnoća, trans masnih kiselina, kolesterola, natrija, vlakana, šećera i bjelančevina.

  Tri godine su trajale pripreme novih saveznih pravila predviđenih u sklopi Obamina zakona o zdravstvenom osiguranju.

  Ta pravila koja stupaju na snagu za godinu dana uključuju i kokice i drugu hranu koja se prodaje u kinima i zabavnim parkovima.

  Izvor: danas.net.hr

  Ključne riječi
  , ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp