• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Svaki peti muškarca ne primi dijete sve dok ne dobije svoje

  Oko 60 posto novopečenih očeva strahuje da će im beba ispasti, trećina njih vjeruje da ju ne znaju držati, a 90 posto njih se povezuju s djetetom u noćnim hranjenjima

  Objavljeno: 31.05.2013., 6.58h

  Većina novopečenih očeva nemaju pojma kako se postaviti, držati ili presvući dijete, a 20 posto njih nikad u životu prije toga nisu niti podigli bebu u naručje, utvrdilo je istraživanje tvrtke Persil. Prema njemu, žene su opuštenije i vjeruju kako će se bolje snaći s djetetom, čak i ako nemaju prethodnog iskustva poput svojih partnera.

  Čak 60 posto očeva svjesno je svog neznanja i smatraju kako s malom bebom nije lako, pa su zbog toga nervozni i nesigurni, piše Daily Mail.

  Dok je muškarcima potrebno između tjedan i dva kako bi se malo opustili u ponašanju s bebom, oko 62 posto majki nema tih problema već prvi dan nakon poroda. Zbog toga oko 40 posto žena neće ostaviti tate same s bebom u prvih tjedan dana nakon dolaska iz rodilišta. Većina očeva najviše se poveže s djetetom za vrijeme noćnih hranjenja i umirivanja, izvijestili su istraživači.

  Ipak, 57 posto novopečenih roditelja priznaju kako se ne osjećaju ugodno dok prijatelji i članovi obitelji pridržavaju njihovo novorođenče, a stručnjaci savjetuju s roditeljima da što prije pobijede taj strah, jer se on prenosi i na dijete.

  – Djeca koja primaju puno zagrljaja, poljubaca i dodira od roditelja, ali i drugih članova obitelji te njihovih prijatelja u kasnijem životu imaju više samopouzdanja i lakše se nose sa stresom – rekla je povjerenica britanskog Udruženja za dermatologiju djece, Jean Robinson.

  Izvor: 24sata.hr

  Ključne riječi
  ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp