• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Svaki 12-i roditelj priznaje da ima svog ‘mezimca’ u obitelji

  Roditelji najčešće favoriziraju jedno dijete zato jer su se s njim jače povezali ili se drugo jednostavno loše ponaša, u većini slučajeva miljenik je starije dijete

  Objavljeno: 23.02.2013., 23.17h

  Gotovo 62 posto roditelja priznalo je da ne posvećuju jednaku količinu pažnje svakom djetetu, utvrdila je studija britanskog portala MyVoucherCodes.co.uk provedena na 1237 roditelja. Skoro polovica njih za to krivi različite potrebe, a petina njih tvrdi da je riječ samo o nedostatku vremena.

  Svaki 12-i roditelj ima svog mezimca kojeg voli više od ostale djece. Četvrtina njih priznala je da je to najčešće starije dijete zato što s njim imaju više toga zajedničkoga. Glavni razlog zašto jedno dijete više favoriziraju nego drugo je taj što su se s jednim jače povezali ili se drugo dijete lošije ponaša, piše Daily Mail.

  Također, polovica sadašnjih roditelja tvrdi kako su i njihovi roditelji imali omiljeno dijete, potvrdilo je istraživanje.

  – Većina roditelja se slaže da se ne mogu jednako posvetiti svakom djetetu zato što svako od njih ima različite potrebe -objasnio je Mark Pearson iz portala MyVoucherCodes.co.uk.

  Prijašnja istraživanja su potvrdila da prvorođena djeca imaju viši kvocijent inteligencije nego mlađa djeca zato što su im roditelji posvećivali više pažnje. Osim toga, psiholozi tvrde da se favoriziranje jednog djeteta može objasniti Darwinovom logikom. Naime, roditelji su u prvo dijete uložili jako puno vremena i snage, i šteta im je taj trud odbaciti.

  Izvor: 24sata.hr

  Ključne riječi
  ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp