• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Što brza hrana radi našem tijelu

  Brza hrana i brz način života idu ruku pod ruku, no ipak je dobro znati što ogromne količine masti, soli i šećera rade našem organizmu

  Objavljeno: 16.08.2014., 22.53h

  Brza hrana odgovara brzom načinu života, a kako je napravljeno apsolutno sve da joj ne možete odoljeti, nije čudno da restorani brze hrane ne znaju za krizu.

  No, kad pojedete obrok koji je prepun masti, soli i šećera, što se zapravo događa u našem tijelu? Kad pročitate članak do kraja, vjerujemo da će se dobar dio vas ozbiljno zamilsiti prije nego što sljedeći put posjeti neki restoran brze hrane.

  Masti su obično prve na listi za odstrel raznih stručnjaka, no treba znati da su našem tijelu potrebne kao i sve drugo. No, kako imamo dobre i loše, naravno da trebamo paziti koje unosimo. Brza hrana puna je zasićenih masti, pa tako recimo jedan hamburger ima 10 grama, a preporučeni dnevni unos je 20 grama za žene, a 30 za muškarce. Uz masti iz krumpirića, već ste jako blizu …

  Pretjerani unos brze hrane kronično podiže razinu masti u krvi, koja pomaže kolesterolu pronaći put do stijenki krvnih žila i jetre, što višestruko uvećava rizik od začepljenja krvnih žila, smanjuje dotok krvi do organa i vodi prema izuzetno visokom riziku od moždanog i srčanog udara.

  Sol služi kao pojačivač okusa, kao i šećer, a u hamburgeru je ima barem 2 grama, dok je preporučena dnevna doza 5 grama, što ćemo bez problema dostići s krumpirićima, a sve preko toga ostavlja teške posljedice na krvni tlak i povećava rizik od srčanih bolesti.

  Šećer, osim kao pojačivač okusa, služi i kao brz izvor energije koji će nam dati osjećaj da smo pojeli nešto dobro, no to traje tek sat vremena, i nakon toga se osjećamo kao ispuhani balon i – gladni.

  Izvor: metro-portal.hr

  Ključne riječi
  ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp