• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Pravila ljetne zdrave prehrane

  Putovanja i razgledavanja po velikim vrućinama također su izazovni dijelovi dana kad morate imati sa sobom nešto hrane

  Objavljeno: 24.07.2014., 15.27h

  Ljeto donosi neka svoja pravila zdrave prehrane zbog velikih vrućina, pa za početak onaj standardni savjet – nipošto ne preskačite doručak, neka budu integralne žitarice s mlijekom ili jogurtom, uz to će dobro doći i šaka bobičastog sezonskog voća.

  Putovanja i razgledavanja po velikim vrućinama također su izazovni dijelovi dana kad morate imati sa sobom nešto hrane. Ponesite sendviče koji se neće pokvariti na vrućini, a uz to bi bilo sjajno imati povrće ili voće narezano u plastičnoj posudi, spremno za konzumaciju. Jedite barem svaka dva sata, uz obaveznu flašu vode bez koje ne izlazite iz kuće.

  Ručak i večera trebali bi biti lagani obroci koji ne opterećuju želudac, no jednako tako i raznovrsni kako bi unijeli uravnoteženu količinu nutrijenata. Mast, šećer i alkohol izbjegavajte, neka na meniju budu juhe i salate što češće.

  Ljeto je donijelo obilje plodova, pa nemojte propustiti u svakodnevnu prehranu uvrstiti rajčicu, koja će vas zajedno s mrkvom štititi od sunca, krastavce za bolji rad bubrega i dovoljno kalija, a od voća neka breskve, dinje i lubenice budu svakodnevna navika.

  Izvor: metroportal.hr

  Ključne riječi
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp