• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Ovako ćete se riješiti prehlade u samo 24 sata!

  Uz ove jednostavne korake prehlada neće postati bauk

  Objavljeno: 03.11.2014., 12.38h

  itko ne voli biti prehlađen i danima prikovan uz krevet. Curenje i brisanje nosa te konstantno kašljanje da i ne spominjemo. No prije negoli posegnete za rolom toaletnog papira jer ste baš istrošili posljednji paketić papirnatih maramica, pročitajte upute profesora Ron Ecclesa. Taj liječnik iz Centra za prehladu u Cardiffu dao je Daily Mailu recept za svladavanje prehlade u samo 24 sata.

  7.00 Tuširanje vrućom vodom

  Vrući tuš pročistit će dišne puteve parom dok će toplina vode umanjiti bolove u kostima. Nakon njega manje ćete kašljati i šmrcati.

  8.00 Doručak – kaša s bobičastim voćem

  Sat vremena nakon tuširanja oboružajte se pametnim namirnicama bogatima antioksidansima. Doručak spravite od kaše s miješanim bobičastim voćem. Dobro će doći i čaša soka od naranče koja će osigurati prijeko potreban C vitamin.

  10.00 Parenje lica

  Začepljeni dišni putovi pročistit će se petominutnim parenjem koje će očistiti i umiriti sinuse.

  12.00 Šetnja

  Šetnja na svježem zraku pomoći će otvoriti apetiti prije ručka. Osim što će poboljšati raspoloženje, vjerojatno će podići i imunitet. Ako ste u stanju, preporučljivo je napraviti i par vježbi.

  13.00 Ručak bogat proteinima

  Ručak bi trebao biti lagan, hranjiv i bogat proteinima. Najbolji izbor su piletina i salata, a za vegetarijance orašasti plodovi i sjemenke kombinirani s mahunarkama ili sojini proizvodi.

  15.00 Biljni čaj

  Vrući biljni čaj spriječit će dehidraciju organizma te pomoći izbaciti sluz iz tijela. Nakon njega dobro je popiti još jednu čašu soka od naranče te tako osigurati novu dozu C vitamina.

  18.00 Večera s curryjem

  Začini poput curryja, đumbira i ljutih feferona poznati su po antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Pomoći će pročistiti sinuse.

  20.00 Vruća kupka

  Prije odlaska na spavanje dan rekonvalescencije zaokružite vrućom kupkom. Ona će opustiti bolne mišiće i još jednom pročistiti dišne putove.

  22.00 Osam sati sna

  San je jednako ključan za zdravlje i oporavak pa na počinak krenite rano i odspavajte osam sati. Zaboravite na gledanje TV-a ili poslovne aktivnosti u krevetu. Zabranjeni su i kava te sve vrste alkoholnih pića.

  Izvor: vecernji.hr

  Ključne riječi
  , ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp