• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Otkriven najbolji izvor antioksidansa na svijetu

  Sirovo zrno kakaa najbolji je izvor antioksidansa na svijetu, jer sadrži 14 puta više antioksidansa od crvenog vina i 21 puta više od zelenog čaja.

  Objavljeno: 17.09.2014., 11.40h

  Nažalost, većina kakaa i komercijalne čokolade proizvedena je pak prema ‘nizozemskoj metodi’, na temperaturi od 150 stupnjeva Celzijusa, pri čemu je većina antioksidansa i hranjivih tvari uništena, piše Slobodna Dalmacija.

  Sirovi i po mogućnosti organski kakao ima veliku hranjivu vrijednost, te ne sadrži šećer. Takav kakao nije bio podvrgnut temperaturi većoj od 40 C, zbog čega su u njemu očuvani svi vitamini, minerali i antioksidansi.

  Sirovo zrno kakaa je najbolji izvor antioksidansa u svijetu. Na ORAC ljestvici (antioksidacijski potencijal namirnica mjeri se ORAC jedinicama), kakao ima 95,500 bodova. Sadrži i velike količine magnezija – minerala, koji često nedostaje čak i osobama s uravnoteženom prehranom.

  Ako patite od manjka željeza u organizmu, sigurno će vam se svidjeti činjenica da mali komadić kakaa od 28 grama sadrži čak 314 posto preporučene dnevne količine željeza.

  Prirodni je afrodizijak, djeluje kao antidepresiv, te je bogat sumporom – mineralom ljepote koji jača nokte i kosu, čisti kožu, detoksicira jetru i stimulira gušteraču.

  Izvor: magazin.net.hr

  Ključne riječi
  , ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp