• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Ostvarite ciljeve: Top 5 savjeta da budete uspješniji ove godine

  Ako ste na poslu prestali učiti, vrijeme je za promjenu. Educirajte se i povežite s kolegama jer rad tako postaje ugodniji, kaže poslovna savjetnica Ivana Štulić

  Objavljeno: 12.01.2018., 14.00h

  Foto: Dreamstime

  1. Budite iskreni prema sebi o tome što vam crpi energiju na poslu

  Možda ste zbog okolnosti bili prisiljeni preuzeti neke odgovornosti ili tipove poslova koje niste htjeli ili koji vam jednostvno ne leže. Ako gotovo svaki dan završava tako da ste premoreni i jedva gledate, vrijeme je da razmislite što biste mogli promijeniti. Možda možete bolje rasporediti ili delegirati svoj posao drugima, naći nekoga kome je ta vrsta zadataka mačji kašalj i zadržati energiju za nešto što je za vas korisnije i ugodnije.

  2. Kad nema više izazova

  Jesam li prestao/la učiti na poslu? Sve je postala rutina, odrađujem stvari lijevom rukom? Nema više novih projekata, suradnji, novih ljudi? Ako si često postavljate takva pitanja, vrijeme je za preuzimanje inicijative. Smislite neku novu ideju te predložite timu i šefovima da je implementirate. Argumentirajte zašto je to dobro za kompaniju i ljude. Polet i entuzijazam bi vas mogli odvesti do novih prostranstava i učiniti zadovoljnijima.

  3. Edukacija

  Danas, ako stalno ne učimo nešto novo, ne samo da stojimo na mjestu, nego tonemo unazad i gubimo korak sa svijetom. Kad ste zadnji put otišli na neku edukaciju, seminar, polaganje certifikata? Ima li neka zanimljiva konferencija u struci koju već dugo niste pohodili? Pogledajte kalendar događanja i odaberite ono što vam najviše odgovara. Vrijeme je da naučite nešto novo te unaprijedite svoje znanje i sposobnosti.

  4. Povežite se s drugima

  Možda radite u uskom timu i rijetko dolazite u doticaj s drugim kolegama, a klijente ionako nikad ne vidite. Ako se uglavnom krećete u istom krugu ljudi, probajte svjesno iskoračiti i pozovite novog kolegu iz susjednog odjela na ručak. Predložite da se nađete u širem sastavu nakon posla na sportskoj aktivnosti ili na koncertu. Povezivanje s kolegama pomoći će vam da ih bolje upoznate pa će i rad biti lakši i ugodniji.

  5. Stanite na tren

  U današnje vrijeme stalno vlada neka jurnjava i u toj žurbi puno toga radimo po inerciji, a to nas može odvesti u pogrešnom smjeru. Dobro je stati malo na loptu i zapitati se – što se događa s mojom karijerom? Razvija li se onako kako bih htio/htjela? Postoje li neki snovi koje sam imao/la, ali sam u međuvremenu od njih odustao/la? Ako nastavim ovako još 2, 5 ili 10 godina, hoću li biti zadovoljan uistinu? Možda je vrijeme za promjenu posla?

  Ako želite biti još konkretniji oko svojih ciljeva i napretka u poslovnom i privatnom životu, uključite se u radionice Ivane Štulić “Plan za moju najbolju godinu” gdje možete naučiti kako ih postaviti i uspješno ih ostvariti.

  Izvor: 24 sata

  Ključne riječi
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp