• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Kakvo smo mi to društvo? Nitko ih ne želi jer imaju previše djece?!

  Moja želja za Uskrs je da me institucije pogledaju i pomognu mi – napisala je 39-godišnja Milena Mamić na svom Facebook profilu objavivši fotografije svog podstanarskog doma na Kmanu u kojem živi sa suprugom i četvero male djece, 13-godišnjim blizancima (kćer i sin) s teškoćama u razvoju, te curicama od 5 i 2,5 godine.

  Objavljeno: 18.04.2014., 11.11h

  Stan je poprilično derutan u što su se uvjerili i novinari Slobodne Dalmacije prilikom posjeta Mamićima, zidove su prekrile gljivice, a vlaga je toliko nagrizla podove da je prava vještina hodati po tapetima, karimatima i i raznim podlogama koje su ukućani postavili. Da stvar bude gora, ni krov nije u dobrom stanju, a iz tog neuvjetnog stana obitelj mora iseliti do desetog mjeseca jer gazda ima namjeru prodati kuću.

  “Nemamo se kome obratiti, čak ni rodbini. Tražimo drugi stan, ali ne biste vjerovali kada bih vam kazala da je to nemoguća misija. Kada kažem da imam četvero djece, svi me odbiju iako smo spremni platiti najam do 2000 kuna. Ljudi bi prije primili psa ili mačku u kuću nego šesteročlanu obitelj! Već četiri godine tražimo socijalni stan od Grada Splita, ali nam poglavarstvo ne želi pomoći. Kažu da nema stanova, a znam da ima za njihove iz vlasti.”

  Ovisni o Caritasu

  “Na našu adresu stižu samo odbijenice. Evo, po tko zna koji put odbijena nam je jednokratna pomoć od grada, a ovrhe na naša jadna primanja samo stižu jer smo dizali kredite za preživljavanje. Ne znam do kada ćemo ovako. Dođe mi da skupim djecu i dežuram ispred Banovine”, priča Milena koja s obitelji živi od naknade za porodiljni od 1600 kuna, dječjeg doplatka od 2000 kuna i suprugove mirovine od 3,5 tisuće kuna koja ode na plaćanje kredita.

  Kad se tome oduzmu troškovi podstanarstva, voda, struja, hrana za šestero članova obitelji, ostaje kucanje na vrata Caritasa i raznih službi.

  Izvor: danas.net.hr

  Ključne riječi
  , ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp