• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Je li ovo recept za dobru plaću i beneficije?

  Teška ekonomska situacija odražava se i na lojalnost zaposlenika, pa tako najviše njih, 41 posto, smatra da su za lojalnost poslodavcu presudni dobra plaća i beneficije.

  Objavljeno: 10.12.2013., 21.57h

  Portal MojPosao, u anketi provedenoj na više od 900 ispitanika, istražio je koji su faktori presudni za lojalnost poslodavcu.

  Teška ekonomska situacija odražava se i na lojalnost zaposlenika pa tako najviše njih, 41 posto, smatra da su za lojalnost poslodavcu presudni dobra plaća i beneficije.

  Odličan šef i kolege presudni su za lojalnost poslodavcu prema mišljenju 23 posto ispitanika. Mogućnost napredovanja najvažnijim je faktorom vjernosti poslodavcu proglasilo 14 posto ispitanika.

  Žele izazovan i zanimljiv posao

  Ovi zaposlenici, kako ističu, žele vidjeti ‘da se trud isplati’, da povećanje plaće ovisi ‘o zalaganju, a ne ‘o duljini staža’ te da napreduju prema vlastitim zaslugama, ‘a ne da kolege ubiru lovorike za njihov trudi i rad’. Zanimljivo, jedan ispitanik tvrdi da je napredovanje bitno i radi ‘razbijanja monotonije višegodišnjeg obavljanja istih zadataka’.

  Za devet posto ispitanika najvažniji faktor koji jamči lojalnost zaposlenika je izazovan i zanimljiv posao. Ovi ispitanici ističu da u poslu treba ‘uživati kao u dijelu života’ te da ‘samo kroz takav posao možeš tražiti sve ostalo’.

  Izvor: net.hr

  Ključne riječi
  ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp