• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Hrana koja uzrokuje neugodan miris tijela

  Neugodan miris tijela mogu uzrokovati stres, infekcije, ali i neka hrana koju konzumiramo, a izlazi kroz znoj stvarajući specifičan miris

  Objavljeno: 03.04.2014., 14.18h

  Iako miris tijela nije nešto što je znanstveno do kraja dokazano, a definitivno nije nešto što se želi čuti, dobro je znati što sve utječe na to kako ćemo mirisati. Naime, neka hrana koju konzumiramo itekako utječe na miris tijela.

  A evo i koje su to:

  Alkohol
  Alkohol se uglavnom obrađuje u jetri, ali deset posto alkohola iz organizma izlazi znojenjem, zadahom i preko urina. Osim toga zbog alkohola se dodatno i jače znojimo.

  Češnjak
  Ovo je jedna od rijetkih namirnica za koje znamo da može jako promijeniti miris znoja, a upravo je češnjak krivac zbog toga što je i curry na lošem glasu kad je miris tijela u pitanju.

  Meso vs. povrće
  Zanimljiva studija u Pragu pokazala je kako žene procjenjuju znoj muškaraca s obzirom na hranu. Prema tom istraživanju znoj muškaraca koji jedu meso ocijenjen je gorim od znoja vegetarijanca. Mesu je, naime, potrebno više razgradnje, u crijevima se zadržava dulje, a ispuštanjem raznih toksina u krvotok uzrokuje neugodan miris.

  Zeleno povrće, kupusnjače

  Najveću koncentraciju sumpornih tvari sadrži povrće poput brokule, prokulica i kupusa. U te tvari spadaju sulforafan i izotiocijanat. Iako je njihov utjecaj na organizam neosporno pozitivan, pretjerano konzumiranje mijenja miris znoja koji može biti prilično intenzivan i neugodan.

  Izvor: tportal.hr

  Ključne riječi
  ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp