• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Facebook se navodi kao dokaz nevjere u trećini svih razvoda

  Od fotografija, statusa, komentara i poruka, sve može biti dokaz na sudu, ističu pravnici iz Velike Britanije gdje se Facebook sve češće pojavljuje kod razvoda

  Objavljeno: 21.01.2015., 13.22h

  Razmišljate da se javite bivšem partneru ili objavite seksi slike na svom “fejs” – možda biste trebali ponovno razmisliti, jer takvim ponašanjem možete ugroziti svoj brak, pokazala je studija britanske pravne tvrtke Leeds. Prema njoj, društvena mreža Facebook se danas navodi kao dokazni materijal za nevjeru ili neprimjereno ponašanje u trećini brakova, piše Daily Mail.

  Pravni se stručnjaci slažu kako Facebook ozlovoljenim supružnicima daje dokaze nevjere u obliku poruka, informacije o započinjanju novih veza preko statusa, ali pomaže i u praćenju kretanja njegovih korisnika, pa čak i bilježi troškove – kroz obavijesti o putovanjima, fotografija automobila, novih stvari i sl.

  Tako se Facebook koristi ne samo kod razvoda, nego i nakon njega, pa recimo supruge danas mogu navesti kako njihov bivši muž tvrdi kako nema novaca za veću alimentaciju, a istovremeno se na toj društvenoj mreži hvali novim poslom ili luksuznim putovanjem.

  – Fotografije, komentari, objave; sve to može biti dokazni materijal ako su u kontradikciji s onim što jedna strana na sudu govori – izjavila je partnerica iz pravne tvrtke Stowe Family Law, specijalizirane za brakorazvodne parnice.

  Izvor: 24sata.hr

  Ključne riječi
  ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp