• Naslovnica
 • Facebook
 • Kontakt
 • Marketing
 • Održan 4. Čazmanski vinokap

  Ove je godine na ocjenu i izložbu primljeno ukupno 141 vino i 10 alkoholnih pića. Razlog manjeg odaziva nego prijašnjih godina je u posebno nepovoljnoj vinogradarskoj godini.

  Objavljeno: 21.03.2015., 19.40h

  Kroz iznimno nepovoljne hidrometeorološke prilike ili bolje rečeno neprilike vinogradari i vinari s različitim uspjehom su grožđe iz svojih vinograda unijeli u podrum i tu su od, od najčešće “lošeg” proizvoda, načinili vino koje su na 4. Vinokapu imali mogućnost probati brojni posjetitelji ove može se već reći tradicionalne čazmanske izložbe vina. Zaprimanje uzoraka je obavljeno 1. ožujka od 101 proizvođača iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Organoleptičko ocjenjivanje bilo je 9. i 10. ožujka u Motelu “Ana” u Čazmi, a predsjednica ocjenjivačke komisije bila je dr. sc. Ivana Alpeza, koja je izvršila sistematizaciju i razvrstavanje uzoraka i na temelju toga je obavljeno šifriranje vina. Ocjenjivanje je provedeno prema Pravilniku o ocjenjivanju kojeg je donio Organizacijski odbor izložbe metodom 100 pozitvnih bodova i konačnom ocjenom medijana, a ocjenjivanje su izvršile tri komisije u sastavu od 5 članova.

  Rezultati izložbe:
  Rezultati-Čazmanski-vinokap-2015

  Šampion izložbe sa 91 osvojenim bodom i velikom zlatnom diplomom je:
  Kmetijska Zadruga Metlika z.o.o. iz Metlike, Slovenija.

  Posebno priznanje za najbolje ocjenjeno vino autohtone moslavačke sorte Škrlet dobio je Antun Margetan iz Čazme. Škrlet, Antuna Margetana dobio je 83 boda i zlatno odličje.

  Posebno priznanje za najbolje ocjenjeno alkoholno piće dobio je Zlatko Hrdoman iz Bojane za izloženi liker od maline za koji je dobio 86 bodova i zlatno odličje.

  Ukupno je 1 vino dobilo veliku zlatnu diplomu. 18 vina i 3 likera dobila su zlatnu diplomu. 61 vino, 2 rakije i 3 likera dobila su srebrnu diplomu. 34 vina i 2 rakije dobila su brončanu diplomu, dok su priznanja dobila 8 vina.

  Organizatori izložbe bili si Udruga vinogradara i vinara Čazma i TZ Moslavina-Čazma, dok je medijski pokrovitelj bio Super radio.

  Ključne riječi
  ,
  Slušajte nas: Windows Media PlayerWinamp